eMag aprobat în Ungaria

 eMAG își continuă extinderea internațională odată cu aprobarea fuziunii cu Extreme Digital de către Autoritatea de Concurență Maghiară (GVH), care a stabilit că, în piața de produse electro-IT, sectoarele de comerț electronic și comerț prin magazine tradiționale constituie o piață unitară, iar fuziunea nu reduce concurența.

GVH a motivat că transparența prețurilor și sensibilitatea la preţ a cumpărătorilor din mediul online, precum și concurenţa în piața de retail sunt argumente puternice care au cântărit în decizia de aprobare a fuziunii.

„eMAG este un campion regional care aduce din ce în ce mai multă valoare economiei românești, pe măsură ce se dezvoltă”, a spus Roger Rabalais, COO B2C Prosus Group (Naspers).

La rândul său, Iulian Stanciu, CEO eMAG, a spus: „Aprobarea fuziunii eMAG Ungaria cu Extreme Digital marchează un pas important în extinderea noastră regională. Suntem bucuroși că o companie românească duce mai departe tehnologia dezvoltată acasă, în toate țările în care este prezentă. Continuarea dezvoltării internaționale va produce mai departe valoare în România, având în vedere numărul mare de angajați, furnizori și selleri români”.

Ca urmare a fuziunii, eMAG devine acționar majoritar al noii entități, cu un pachet de 52% din acțiuni. Noua entitate pornește la drum cu venituri cumulate estimate la 250 de milioane EUR, 600 de angajați și cu o țintă de un miliard de euro în șase ani.

Articolul precedentConsultanții fiscali, îngrijorați de asaltul inspectorilor ANAF
Articolul următorTeodorovici estimează scăderea deficitului în octombrie