Elon Musk citat să dea explicații ASF-ului american

Comisia americană pentru valori mobiliare și burse (SEC) a trimis o citație producătorului de autovehicule electrice Tesla în legătură cu intențiile directorului executiv, Elon Musk, de a delista compania și cu declarația sa potrivit căreia finanțarea a fost „asigurată”.

De regulă, astfel de citații indică faptul că SEC a deschis o investigație formală în materie. Tesla și SEC au refuzat să comenteze, conform Fox Business Network, citând surse.

Musk a luat prin surprindere investitorii și a generat o creștere a acțiunilor Tesla cu 11 procente, în urma faptului că scris pe Twitter, săptămâna trecută, că intenționează să delisteze compania la un preț  de 420 de dolari pe acțiune și că a obținut deja finanțare pentru tranzacția potențială.

Acțiunile producătorului electric au scăzut, la închiderea sesiunii de tranzacționare, cu peste 2,5%, la 339 de dolari. Astfel,  au fost șterse aproximativ toate câștigurile consemnate după tweet-ul lui Musk de săptămâna trecută.

Musk a oferit detalii despre finanțarea demersului abia luni, când a declarat pe un blog din cadrul site-ului Tesla că poartă discuții cu fondul suveran al Arabiei Saudite și cu alți potențiali susținători, dar că finanțarea nu a fost încă asigurată.

Tweet-ul CEO-ului ar putea să fi încălcat legea privind valorile mobiliare din S.U.A. dacă se va dovedi că a indus în eroare investitorii. Luni, o serie de avocați au declarat pentru Reuters că declarația lui Musk dădea semne că are motive întemeiate să creadă că are finanțare, dar că se pare că și-a supraestimat inițiativa, spunând că finanțarea fusese deja asigurată.

SEC a deschis o cercetare despre tweet-urile lui Musk, potrivit unei persoane care cunoaște direct problema. Conform Reuters, încă nu se știe exact dacă aceasta s-a transformat deja într-o anchetă completă.

Sursa respectivă a mai declarat că membrii consiliului independent al Tesla au angajat firma de avocatură Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison pentru a ajuta la gestionarea anchetei SEC și a altor aspecte legate de această potențială tranzacție.

Articolul precedentPrmieră pe piața bancară: BT lanseaza hub-ul de soluții complementare de banking
Articolul următorVești bune pentru șoferi. Prețul petrolului, în scădere

Comments are closed.