E-Distribuţie Dobrogea a investit 105 milioane de lei în digitalizare şi în modernizarea echipamentelor şi reţelelor de energie electrică din judeţele Constanţa, Ialomiţa, Călăraşi şi Tulcea. Din investiţiile totale prevăzute, 53 milioane de lei au fost alocaţi modernizării liniilor de medie şi de joasă tensiune iar 22 milioane de lei, posturilor şi staţiilor de transformare. De asemenea, compania a investit 24 de milioane de lei în echipamente de măsură, a informat compania.

„Siguranţa în alimentarea clienţilor noştri reprezintă o prioritate pentru noi. Programele de investiţii derulate de E-Distribuţie Dobrogea cresc fiabilitatea instalaţiilor, îmbunătăţesc calitatea serviciului de distribuţie şi asigură necesarul de putere atât pentru consumatorii existenţi, cât şi pentru noile cereri de racordare. O prioritate o reprezintă şi digitalizarea reţelelor. Numai anul acesta, compania instalează contoare cu noua tehnologie pentru aproximativ 41.000 de clienţi din judeţele Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa şi Tulcea”, a declarant Gino Celentano, director general al E-Distribuţie Dobrogea, Muntenia şi Banat.

În total, cele trei companii româneşti de distribuţie ale grupului Enel au prevăzut pentru acest an instalarea a peste 170.000 de contoare inteligente în zonele în care îşi desfăşoară activitatea. Investiţia se ridică la peste 56 de milioane de lei şi face ca, până la sfârşitul lui 2020, numărul clienţilor Enel care beneficiază de această tehnologie să ajungă la 900.000.

E-Distribuţie Dobrogea a continuat investiţiile în modernizarea reţelelor de înaltă tensiune şi a montat echipamente care să prevină incidente cauzate de condiţiile meteo nefavorabile. Pentru a îmbunătăţi calitatea serviciilor oferite clienţilor noştri, compania de distribuţie a derulat campanii de montare a 873 de distanţiere de fază pe 3 linii de înaltă tensiune cel mai des afectate de fenomenul de galopaj din judeţele Constanţa, Călăraşi şi Ialomiţa. Dintre acestea, 264 de bucăţi au fost amplasate pe linia aeriană de înaltă tensiune Basarabi – Medgidia Sud, alte 420 pe linia Urziceni – Căzăneşti şi 189 de distanţiere au fost montate pe linia Olteniţa Nord-Hotarele. De asemenea, pentru creşterea siguranţei în exploatare şi a eficienţei transmiterii semnalelor (telecontrolului) s-au montat cabluri de fibră optică pe liniile aeriene Medgidia S – Basarabi, CET Palas – Eforie N, Eforie N – Costineşti.

În judeţul Constanţa, E-Distribuţie Dobrogea a investit 3 milioane de lei în modernizarea staţiei de transformare Eforie Nord, pentru amplificarea puterii transformatoarelor. S-au instalat un transformator cu puterea de 40 MWA si unul de 16 MWA.

În localităţile Seimenii Mici, Osmancea (comuna Mireni), Mireasa şi Cuza Vodă, compania de distribuţie a investit aproximativ 3.4 milioane de lei în proiecte de îmbunătăţire a calităţii în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor prin înlocuirea conductoarelor clasice neizolate cu unele de generaţie nouă, izolate, si amplasarea de posturi de transformare aeriene noi. Scopul lucrărilor este de a reduce căderile de tensiune şi, implicit, de creştere a calităţii serviciilor oferite abonaţilor. În localitatea Mihail Kogălniceanu a fost finalizat proiectul de centralizare a grupurilor de măsură pentru ca, anul viitor, să poată fi montate contoare inteligente.

În martie, E-Distribuţie Dobrogea a alocat 150.000 de lei pentru alimentarea cu energie electrică a Spitalului Militar de Campanie dedicat pacienţilor cu Covid -19.

În judeţul Călăraşi, compania s-a concentrat pe modernizarea liniilor de medie tensiune şi pe trecerea celor de joasă tensiune în subteran. Astfel, în oraşul Călăraşi, pe strada Griviţa s-a demontat în totalitate reţeaua aeriană si s-au construit linii electrice subterane pe ambele trotuare. Investiţia se ridică la peste 3 milioane de lei şi va fi finalizată anul acesta. În localitatea Borcea, compania a demarat încă din 2019 lucrări de modernizare a infrastructurii ce vor permite instalarea de contoare inteligente, investiţie ce se ridică la 3,1 milioane de lei şi e în beneficiul a 2.540 de clienţi.

În Ialomiţa, E-Distribuţie Dobrogea a continuat programul de modernizare a staţiei de transformare Slobozia Nord, 90% din lucrare este deja realizată. Valoarea totală a proiectului se ridică la aproximativ 8,6 milioane de lei. De asemenea, au început lucrările în vederea instalării contoarelor inteligente, investiţie ce se ridică la 1,6 milioane de lei. În localitatea Sălcioara, E-Distribuţie Dobrogea a finalizat în octombrie modernizarea unui post de transformare existent si construirea a încă 3 posturi de transformare pentru îmbunătăţirea calităţii în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor.

În Tulcea, E-Distribuţie Dobrogea a modernizat o linie de medie tensiune şi mai multe posturi de transformare din judeţ. De asemenea, au continuat lucrările ce permit instalarea de contoare inteligente, investiţie ce se ridică la 1,8 milioane de lei.

 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentFactura uriașă a retrocedărilor blocate la nesfârșit. România a fost obligată, în 2020, să achite despăgubiri mai mari decât în ultimii zece ani la un loc
Articolul următorScandalul scumpirii energiei electrice. Șef ANPC: Sunt nereguli grave, o echipă de comisari se va ocupa strict de această problemă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau