Două orașe italiene, Zungoli și Mussomeli, vând case părăsite pentru doar un euro, dar cei care vor să înceapă o viață nou aici trebuie să vină cu banii de renovare, potrivit CNN.

 

 

Cele două orașe care încearcă să-și atragă locuitori înstăriți sunt situate, unul lângă Napoli și Coasta Amalfi, iar al doilea pe insula Sicilia.

Cele două localități nu sunt singurele care fac asta: mai ales satele din Italia încearcă să vândă proprietăți pentru un euro sau mai puțin, atâta timp cât proprietarii se ocupă de renovarea lor.

Localitatea Zungoli, din provincia Avellino, Campania, oferă până la 15 proprietăți – cu fotografii ale acestor case situate pe site-ul oficial al lui Zungoli.

„Oamenii trebuie să vadă cu adevărat frumusețea locului, să guste mâncarea grozavă și să respire aerul proaspăt și sănătos ca să ia o decizie”, a declarat Paolo Caruso, primarul orașului Zungoli, pentru CNN. „Orașul nostru a îmbunătățit infrastructura, avem lumini cu LED publice și internet Wi-Fi excelent. Piețele și trotuarele au fost recent renovate. Calitatea vieții este importantă.”

La 9 ore distanță, municipiul italian Mussomeli din Sicilia propune o afacere similară. Orașul, fondat în a doua jumătate a secolului al XIV-lea, are străzi înguste, o biserică veche și un castel medieval. Dacă acest lucru nu este suficient de stimulant, trebuie să încerci mâncarea tradițională, brânzeturile, vinul și deserturile. Localitatea cu aproximativ 11.000 de locuitori este extrem de primitoare, scrie Insider. Fotografii cu proprietati disponibile pot fi vizualizate aici.

În luna februarie, Magaraggia, o firmă de avocatură italiană care documentează tendința vânzării de proprietăți la 1 euro, a listat un număr de 11 municipalități care vin cu această ofertă irezistibilă. Până acum, campania a avut succes: majoritatea satelor au scăpat de întregul lot imobiliar; de exemplu Ollolai a primit 5.000 de cereri pentru primele sale 100 de proprietăți scoase la vânzare.

Asta înseamnă că cei care vor să se mute în Italia trebuie să se grăbească. Problema este că mutarea implică anumite costuri, uneori neașteptate și probabil mulți nervi.

O femeie din Australia care s-a aventurat la mutarea în localitatea Gangi din Italia s-a trezit că urma să plătească 17.000 de dolari numai pentru taxe și permise de renovare, așa că a renunțat rapid la casa de 1 euro.

Pentru cele două orașe prezentate de CNN trebuie depusă o sumă de bani ca depozit de siguranță (2.000 euro în Zungoli și 5.000 euro în Mussomeli), servicii de consultanță de circa 400 de euro și apoi, în maxim 3 ani, costurile renovării care variază de la casă la casă, dar majoritatea sunt extrem de deteriorate.

Cam așa arată cele două orașe:

Zungoli –

Și Mussomeli –

Articolul precedentCe salarii primesc șefii și angajații Comisiei de prognoză, „bancherul” cu miliarde de euro al Guvernului
Articolul următorMinistrul de Finanțe cheamă Guvernul la raport. Măsuri fără precedent