Două bancnote vor fi retrase din circulație. Trebuie să scapi de ele cât mai repede! Decizia a fost luată în urma unui raport efectuat de Europol, în care s-a constatat că două bancnote sunt extrem de ușor de falsificat.

Astfel, bancnotele de 200 de euro și 500 de euro vor fi scoase din uz. Acestea deja nu mai sunt tipărite, iar în viitorul apropiat urmează să fie scoase din circulație.

Așadar, ai grijă la economiile de acasă ori dacă obișnuiești să călătorești cu bani cash în străinătate, este foarte posibil să ai astfel de bancnote în locuință.

Dacă te afli în posesia unor astfel de bancnote, le poți schimba la Băncile Centrale ale Eurosistemului. Așadar, trebuie să mergi la o instituție bancară sau la un intermediar financiar și să soliciți operațiunea de schimb a bancnotei.

”Faptul că bancnota de 500 de euro nu este folosită în mod obișnuit ca instrument de plată, dar reprezintă totuși o treime din valoarea tuturor bancnotelor aflate în circulație, ridică semne de întrebare cu privire la scopurile în care este utilizată.

Prin urmare, autoritățile de aplicare a legii au decis să elimine utilizarea bancnotelor cu valori mari, foarte solicitate de infractorii implicați în transportul fizic de numerar, deoarece acestea sunt de mare valoare și de volum mic”, se arată într-un comunicat al Comisiei către Parlamentul European și Consiliul din anul 2016.

Articolul precedentȘedință DECISIVĂ la Guvern: vor fi eliminate facilități fiscale pentru angajați – Austeritatea pregătită de Coaliție
Articolul următorRomânii se plâng că nu mai pot cumpăra medicamente: Scumpiri istorice de la 1 august – Prețuri record, mai mari cu 20%