Ministrul Agriculturii a anunțat, marți, că doar 27 din cele 514 piețe din țară au rămas închise în urma ultimelor restricții impuse de autorități, respectiv 5,25% din total. Adrian Oros a transmis că în cazul a 120 de piețe care funcționau în spații închise au fost găsite soluții de către primari.

”Legat de stadiul de funcţionare a pieţelor agroalimentare – pentru că există foarte multă dezinfomare – la 16 noiembrie este următoarea: dintr-un total de 514 pieţe agroalimentare, 367 au funcţionat dintotdeauna în spaţii deschise sau semi-deschise, nu s-a modificat nimic. Pentru 120, care funcţionau în spaţii închise, primarii au găsit soluţii privind modificarea fluxului astfel încât şi acestea au fost deschise. Au rămas închise 27 de pieţe din spaţii închise, adică 5,25%. Asta este realitatea privind pieţele agroalimentare”, a anunțat ministrul, într-o conferință de presă.

Din 9 noiembrie, activitatea pieţelor agroalimentare în spaţii închise, a târgurilor, bâlciurilor, pieţelor mixte şi volante şi a talciocurilor a fost suspendată, în cadrul măsurilor pentru combaterea transmiterii noului coronavirus.
 
Decizia a atras critici din partea producătorilor agricoli, care au acuzat Guvernul că favorizează supermarketurile și multinaționalele. Asociaţia Administratorilor de Pieţe a solicitat autorităților să revină asupra deciziei și să stabilească suspendarea activității doar acolo unde se constantă că administratorii nu respectă măsurile sanitare.

 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentAngajatorii pot reduce cu până la jumătate timpul de lucru în starea de alertă sau de urgență
Articolul următorȘedință de Guvern la Palatul Victoria. Noi măsuri adoptate în contextul pandemiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau