Celebra OUG 114 dă bătăi de cap Executivului, mai toate companiile fiind vizate de modificările genrate de Ordonanța 114. Așa că, premierul Dăncilă va sta de vorbă cu fiecare în parte pentru veni cu soluții cât mai aproape de realitate.

Premierul Viorica Dăncilă şi miniştrii Finanţelor Publice, Energiei şi Comunicaţiilor se vor întâlni marţi, de la ora 16,00, la Guvern cu cei vizaţi de OUG 114/2018, au informat surse parlamentare.

De asemenea, o discuţie a ministrului de Finanţe cu reprezentanţii mediului bancar va avea loc miercuri, de la ora 16,00, la Ministerul de Finanţe.

Aceleaşi surse parlamentare au afirmat că eventuale modificări ale OUG 114/2018 vor fi anunţate lunea viitoare de premierul Viorica Dăncilă în plenul Camerei Deputaţilor, la ”Ora premierului”.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a făcut marți, la Palatul Parlamentului, declarații referitoare la Ordonanța 114, precizând că există voință politică pentru orice discuție deschisă.

„Colegii mei din Guvern poartă discuții pe fiecare sector în parte și dacă vor rezulta amendamente pe această ordonanță, care să păstreze principiile ordonanței 114, dar care pot aduce un plus pentru economia din România pentru persoane fizice și juridice, o să o facem. (…) După ce vom avea o discuție și cu doamna prim-ministru, toți colegii din Guvern care au în coordonare aceste sectoare, se vor continua discuțiile cu fiecare actor din piață și într-un final, sperăm noi cât mai repede, să avem o poziție clară, agreată cu toți cei implicați, și să avem o adoptare a acestei ordonanțe”.

Teodorovici a spus că până în acest moment nu a avut o discuție cu administratorii fondurilor de pensii private.

Articolul precedentStudiu. Taxa pe lăcomie – impact negativ asupra bugetului de circa 2,2 miliarde de lei anual
Articolul următorEuro se îndreaptă vertiginos către 4,77 de lei