Directorul general CFR SA şi managerul Alstom România sunt cercetaţi de procurorii DNA, potrivit unor surse judiciare citate de economica.net. Într-un comunicat remis realitatea.net, biroul de presă al companiei a anunţat că nu a primit nicio adresă oficială din partea organelor abilitate. 

Procurorii verifică modul în care au fost atribuite contractele CFR către Alstom România, precum și relațiile personale de afaceri dintre Gabriel Stanciu, managerul Alstom și Ion Gavrila, directorul CFR SA, au declarat sursele judiciare.

Procurorii vor să verifice o pistă conform căreia Gabriel Stanciu a utilizat sume plătite drept comisioane pentru a obține aceste contracte în România. Având în vedere că contractele sunt finanțate din fonduri UE, există un risc ridicat ca România să piardă sute de milioane de euro în această relație dintre ALSTOM – CFR.

În replică, un comunicat CFR SA precizează că, referitor la informaţiile furnizate de anumite surse judiciare pentru publicaţia economica.net, privind demararea unei investigaţii care să vizeze aspectele semnalate în articolul „Şeful CFR SA, Ion Gavrilă, cercetat de DNA„, articol preluat şi publicat pe pagina realitatea.net, facem următoarea precizare: Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA nu a primit nicio adresă oficială din partea organelor abilitate, privind demararea unei investigaţii care să vizeze aspectele semnalate în publicaţia online respectivă.Menţionăm faptul că, orice document solicitat companiei noastre, de către autorităţile abilitate ale statului, va fi transmis instituţiei respective în cel mai scurt timp.

Potrivit economica.net, ancheta în cazul directorului general al CFR SA a pornit în urma unui accident rutier în care acesta a fost implicat. Procurorii au descoperit că Ion Gavrila conducea un autoturism al cărui utilizator final este ALSTOM TRANSPORT.

Pornind de la acest detaliu, procurorul de caz a avansat cu ancheta și, în ultima perioadă a primit și informații financiare grave din Franța, potrivit economica.net.

Alstom derulează cele mai bănoase – și în egală măsură, cele mai întârziate –contracte din România cu CFR SA.

Articolul precedentCarlos Ghosn s-a oferit să poarte non-stop o brăţară electronică. Ce răspuns a primit de la japonezi
Articolul următorAproape 30% dintre tinerii români care muncesc, în continuare expuși riscului de sărăcie