Preşedinţia română a Consiliului UE a obţinut mandat pentru a iniţia negocierile privind revizuirea Directivei privind gazele naturale, un dosar legislativ important al agendei europene, demersul beneficiind de o largă susţinere a statelor membre, informează Guvernul.

„Dosarul a fost gestionat în coordonarea directă a prim-ministrului, data fiind complexitatea şi impactul acestuia pentru funcţionarea pieţei interne şi pentru consolidarea securităţii energetice a Uniunii Europene, dosar de importanţă geostrategică. Propunerea de directivă are ca obiectiv asigurarea un cadru de reglementare uniform şi transparent la nivelul Uniunii, prin extinderea aplicării normelor comune europene la proiectele de interconectare în domeniul gazelor naturale cu state terţe”, a transmis Guvernul, printr-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Sursa citată a adăugat că „în baza mandatului acordat de statele membre, Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene intenţionează să iniţieze, în cel mai scurt timp, negocierile cu Parlamentul European, pentru finalizarea dosarului cât mai curând în cadrul actualului ciclu legislativ european”.

Articolul precedentTeodorovici susține că bugetul de pensii este pe plus
Articolul următorOpoziția vrea comisie de anchetă în Parlament pentru execuția bugetară