Digi pregătește o operațiune financiară mare, răscumpărându-și 10% din acțiunile listate la BVB

Digi Communications, simbol DIGI, a lansat un program de răscumpărare de acțiuni clasa B, care se va derula pe parcursul următoarelor 12 luni, până la 1 mai 2019, a comunicat compania Bursei din București.

Pachetul vizat reprezintă 10% din capitalul subscrid de clasa B, respectiv, 3,4 milioane acțiuni, la un preț maxim per acțiune de clasa B egal cu media celui mai mare preț din fiecare dintre cele cinci zile de tranzacționare înainte de data achiziției plus 5% (preț maxim) și la un preț minim per acțiune simplă egal cu media celui mai mic preț din fiecare dintre cele cinci zile de tranzacționare înainte de data achiziției minus 5% (preț minim).

Cea mai plauzibilă explicație a acestei tranzacții bursiere, constă în faptul în care ar găsi un cumpărător pentru Digi să poată simplifica procedura și să poată oferi pachetul de control cumpărătorului.

Un alt scenariu ar putea fi legat de contractarea unui împrumut ceea ceea ce prespune garantarea cu acțiunile deținute.

În prezent, Zoltan Teszari controlează 56,93% din acţiunile Digi si va dori sa isi mai pastreze un pachet de minim 10% daca vinde compania. Asta inseamna ca mai  sa rascumpere actiuni din piata ca sa isi creasca procentul actual macar la 66,93%.

În condițiile unui declin al veniturilor în România, Digi Communications a obținut în primele 3 luni ale acestui an un profit net de 14,8 milioane euro, cu aproximativ 1 milion de lei mai puțin decât în perioada similară a anului trecut. Digi Communications (DIGI), compania care concentrează activitățile operatorului telecom RCS&RDS, a realizat în primul trimestru venituri totale de 232,8 milioane euro, cu 2,69% mai mari decât cele de 226,7 milioane euro.

Digi rămâne o companie puternic îndatorată, nivelul obligațiilor menținându-se relativ constant în intervalul de raportare în jurul valorii de 1,2 miliarde euro. La începutul acestui an, Digi a rostogolit cu succes o parte din această datorie, contractând de la Citibank, London Branch și ING Bank o facilitate sindicalizată cu maturitate de 5 ani în sumă de 163 milioane euro.

Capitalizarea bursieră a companiei este în prezent în jur de trei miliarde de lei.

 

Articolul precedentROBOR la 3 luni, creștere de neoprit. La fel și ratele la bănci
Articolul următorEuro urcă. Dolarul urcă. ROBOR urcă. Doar România coboară

Comments are closed.