Datele pe care puțini le cunosc sau le fac publice ies la iveală. România este capabilă să susțină hrana pentru 70 de milioane de oameni fără să apeleze la importuri.

România este o țară bogată, cu un potențial agricol uriaș. Acest lucru îl confirmă și specialiștii. Livia Vidu, doctor și profesor în cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară a declarat că țara noastră ar putea să hrănească 70 de milioane de locuitori fără să fie nevoie să importăm absolut nimic. 

„România este o țară particulară în Uniunea Europeană și noi trebuie să păstrăm această tradiție a țării noastre. Nu trebuie să neglijăm faptul că un studiu spunea că prin potențialul pe care pământul din România îl are, pășunile, terenurile cultivate pentru furaje, noi am putea să hrănim 70 de milioane de locuitori fără să fie nevoie să importăm absolut nimic. Din punctul meu de vedere, trebuie să se păstreze cele două sisteme: sistemul intensiv industrial, care asigură în proporție de peste 95% hrana pentru populația din zonele urbane, dar și acea zonă tradițională în care familiile în gospodărie pot crește animale care să le asigure subzistența, dar care să le aducă și un venit în plus pentru dezvoltarea familiei.”, a declarat Livia Vidu.

Articolul precedentDecizie uriașă: alocaţia de stat pentru copii se plătește din prima zi de viaţă a copilului
Articolul următorA explodat numărul angajaților plătiți cu salariul minim pe economie, în România – Cifrele care arată sărăcia din țară

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau