T-Systems, subsidiară a grupului german Deutsche Telekom, va pune în aplicare programul de austeritate prin care va concedia circa 10.000 de persoane în următorii trei ani, potrivit Channelnomics.

Potrivit publicaţiei germane Handelsblatt, T-Systems a ajuns la un acord cu sindicatul prin care va concedia circa 5.600 de persoane în Germania până în 2021.

Circa 3.760 de poziţii vor dispărea până la sfârşitul anului 2020, dintre cei 37.000 de angajaţi ai companiei, iar alte 1.200 de poziţii vor fi eliminate până în 2021, când programul de austeritate în vigoare în formă completă, potrivit ZF.

Nu în ultimul rând, câteva sute de angajaţi vor părăsi compania ca parte a unui acord încheiat cu subsidiara T-Systems.

Nemţii au propus iniţial 6.000 de concedieri, însă forma finală a acordului încheiat cu sindicatele arată doar 5.600 de concedieri.

T-Systems a petrecut aproape trei săptămâni în cadrul negocierilor cu angajaţii, potrivit preşedintelui Consiliului Central al Muncitorilor din cadrul T-Systems, Thomas Scheegans, scrie publicaţia Handelsblatt.

T-Systems speră să economisească circa 600 de milioane de euro în următorii trei ani prin planul de austeritate. Concedierile au fost întâmpinate cu revolte în primă fază din partea autorităţilor, care au numit compania „iresponsabilă”.

Subsidiara Deutsche Telekom a raportat pierderi operaţionale de 1,36 miliarde de euro în 2017, în timp ce veniturile au scăzut cu 1 miliard de euro, la 6,9 miliarde. euro.

Deutsche Telekom este prezentă în România din septembrie 2014, prin rebrandingul comun al Romtelecom și COSMOTE România, cu obiectivul de a fi primul brand care oferă servicii complete de telecomunicații și divertisment pe piața din România.

  • În urma deciziei Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor OTE din 30 aprilie 2014, Romtelecom și COSMOTE România, controlate de OTE Group în care Deutsche Telekom deţine o cotă de 40%, au demarat procesul de adoptare a brandului Telekom.
  • În aprilie 2013, dl. Nikolai Beckers devine CEO al Romtelecom şi COSMOTE România.
Articolul precedentPilonul II de pensii – contribuția medie, 157,46 lei
Articolul următorMeseriile care vor dispărea. Cu unele te întâlnești în fiecare zi

Comments are closed.