Deutsche Bank trece la concedieri și fuge de pe Wall Street

Cea mai mare bancă din Germania trece la restructurări și își reduce activitățile pe Wall Street, unde nu a obținut câștigurile scontate.

Deutsche Bank va concedia un sfert din angajați, această măsură urmărind reducerea costurilor și creșterea profitabilității, a declarat noul director executiv Christian Sewing, potrivit Bloomberg.

Creditorul de la Frankfurt are peste 97.000 de angajați, din care anul acesta vor rămâne mai puțin de 90.000, în cadrul unui program de restructurare de până la 800 milioane de euro (935 milioane dolari), a afirmat Sewing joi, într-o declarație emisă înaintea întrunirii acționarilor băncii.

De asemenea, banca intenționează să reducă fondurile pentru situații de risc și toate cheltuielile, în general.

Sewing vrea o schimbare de macaz în politica Deutsche Bank. El vrea să se reorienteze către piața europeană, punând capăt unor eforturi de 20 de ani, prin care banca încerca să concureze marile firme din Wall Street, care domină tranzacționarea volatilă a valorilor mobiliare.

Previziunile privind viitorul băncii de investiții și eșecul fostului director executiv, John Cryan, de a reduce costurile și a face restructurări suficient de repede au fost factori-cheie în modificarea de optică pe care managementul a decis-o în aprilie. Tranzacțiile cu acțiuni la nivel global au fost printre primele ținte ale noului CEO.

„Business-ul cu acțiuni reprezintă o zonă sensibilă. Aici se vor concentra tăierile de costuri, pentru că banca nu a obținut rentabilitatea capitalului pe care a dorit-o. Provocarea numărul 1 pentru Sewing este să își îndrepte atenția către costuri, după ce dezamăgirile de anul trecut”, a spus Neil Smith, analist la societatea Bankhaus Lampe din Dusseldorf.

Noile ținte sunt sunt cât se poate de precise. Ele încorporează și o serie de obiective moștenite de la John Cryan. Acesta făcuse cunoscut, la sfârșitul lui 2015, un plan potrivit căruia până în 2020 urmau să fie tăiate 9.000 de joburi din cadrul băncii. În mandatul său, numărul de angajați a scăzut cu 1.500.

Sewing a declarat că banca își va reduce expunerile pe SUA și Asia și a anunțat acționarii că în șase săptămâni, de când a preluat funcția de director executiv, 600 de angajați au părăsit deja Deutsche Bank.

Articolul precedentDeficitul comercial nu are leac. Importurile de medicamente cu mult peste exporturi
Articolul următorStatul se împrumută mai scump din cauza scandalului Pilonului II de pensii

Comments are closed.