Bob Iger, CEO al Disney Co., a demisionat din Consiliul de administraţie al Apple, în momentul în care cele două grupuri se pregăteau să lanseze servicii de streaming video concurente, potrivit unui document înregistrat la SEC (Securities and Exchange Commission), anunţă AFP.

Plecarea CEO-ului a avut loc marţi, ziua în care gigantul californian al tehnologiei a anunţat că noua sa platformă Apple TV+ va fi disponibilă în lume din 1 noiembrie, înainte de lansarea Disney+, care va fi accesibilă din 12 noiembrie în Statele Unite, Canada şi Olanda.

Apple a prezentat săptămâna aceasta noua gamă iPhone la preţuri reduse în special pentru modelul de bază, precum şi tarife atractive pentru aceste noi servicii de divertisment.

Marca a căutat să se îndepărteze de dependenţa de iPhone care a pierdut părţi din piaţă în raport cu concurenţii.

Apple TV+ va costa 4,99 de dolari pe lună, un preţ mai mic, aproape jumătate din cel al Netflix. Clienţii care vor cumpăra iPhone, un iPad, un Ipod touch sau un Mac (calculator) vor fi abonaţi gratuit timp de un an la acest serviciu.

Platforma, care va concura cu Amazon Prime Video, Hulu sau HBO Max, va oferi puţin conţinut original la început, dar Apple a promis să adauge în fiecare lună.

Bob Iger a declarat recent, într-o conferinţă cu investitorii: „nimic nu este mai important pentru noi” decât noua platformă Disney+.

În afară de imensul catalog de titluri foarte populare (aici sunt incluse desenele animate Pixar), Disney a prevăzut un nou serial bazat pe „Star Wars”, cu Ewan McGregor în rolul Obi-Wan Kenobi. Ea va costa 6,99 de dolari pe lună în Statele Unite.

Articolul precedentFiscul stă bine cu banii! Și-a crescut gradul de colectare în primele opt luni
Articolul următorTeodorovici a discutat cu președintele BERD despre piața de capital din România