Numărul turiștilor care au vizitat în primele cinci luni ale anului Delta Dunării este cu circa 27% mai mic față de aceeași perioadă a anului trecut. Anunțul a fost făcut chiar de asociația operatorilor de profil, care dau vina atât pe creșterea preţurilor, cât şi a războiului din Ucraina, având în vedere apropierea de țara vecină.

Numărul persoanelor care au vizitat Delta Dunării în primele cinci luni ale anului este cu circa 27% mai mic decât cel din aceeaşi perioadă a anului trecut, din cauza creşterii preţurilor şi a războiului din Ucraina, se arată într-un comunicat de presă publicat marţi de Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD).

Dacă în primele 5 luni din 2021 au ajuns în Deltă circa 59.000 de turişti, anul acesta numărul lor a fost de nici 43.000, arată datele oficiale.

Într-o postare pe rețelele de socializare, primarul din Jurilovca a sintetizat o serie de factori care, în opinia sa, i-ar fi îndepărtat pe turiști, în mod mai mult sau mai puțin justificat, de vacanțele din Delta.

„Ne-au afectat toate zvonurile alarmiste legate de război, chiar dacă și noi, și operatorii de turism, și proprietarii de pensiuni sau de bărci am asigurat permanent că Delta e o destinație sigură.

Turismul e afectat și de creșterea costurilor vieții și știm că oamenii calculează acum de două ori înainte de a cheltui o dată. De aceea, le transmit celor care plănuiesc o vacanță, să aleagă înțelept și să călătorească în România în această vară.

De ce să riscați să pierdeți avioane – ale căror zboruri se anulează unul după altul, să pierdeți timp și bani prin aeroporturi, să vă chinuiți cu familiile prin aglomerație, nesiguranță și la capăt să bifați o vacanță mai scumpă decât ați estimat și …ratată” a mai scris primarul din Jurilovca.

 

 

 

Articolul precedentEuro se prăbușește și cade sub paritatea cu dolarul
Articolul următorROBOR a explodat. În jumătate de lună a crescut de 2 ori mai repede decât în întreaga lună iunie