Delegația FMI ajunge azi în România, pentru a lua pulsul economiei și a verifica strategiile Guvernului

  O delegație a Fondului Monetar Internaţional (FMI) ajunge azi în România, pentru analiza anuală a economiei româneşti. Timp de 2 săptămâni, oficialii FMI vor avea discuții cu reprezentanții guvernului, dar și cu ai mediului de afaceri.

  ”Echipa FMI va discuta cu autorităţile române despre politicile şi evoluţiile economice. Vor fi organizate întâlniri cu oficiali de la Ministerul Finanţelor, Banca Naţională a României, alte agenţii guvernamentale, precum şi cu reprezentanţi din sectorul privat şi ONG-uri”, informează un comunicat al instituţiei financiare citat de Agerpres.

  În prezent, România nu are în derulare un acord de finanţare cu Fondul Monetar Internaţional, însă instituţia financiară evaluează anual evoluţia economiei româneşti, în baza consultărilor pe Articolul IV.

  Analiza anuală a economiei româneşti, cunoscută sub denumirea de Consultare pe Articolul IV, se va desfățura sub coordonarea şefului Misiunii pentru România, Jan Kees Martijn,

  ”Echipa FMI va discuta cu autorităţile române despre politicile şi evoluţiile economice. Vor fi organizate întâlniri cu oficiali de la Ministerul Finanţelor, Banca Naţională a României, alte agenţii guvernamentale, precum şi cu reprezentanţi din sectorul privat şi ONG-uri”, informează un comunicat al instituţiei financiare, citat de Agerpres.

  În prezent, România nu are în derulare un acord de finanţare cu Fondul Monetar Internaţional, însă instituţia financiară evaluează anual evoluţia economiei, în baza consultărilor pe Articolul IV.

  Articolul precedent7 noi profesii, recunoscute oficial în România. 3 sunt pentru cei care vor să lucreze cu Guvernul
  Articolul următorCât de mult sunt dezvoltați românii?