Lucrările de construcții au intrat într-un declin inexplicabil la începutul anului, cu atât mai mult cu cât trendul în Europa merge în sens opus.

 

Cehia şi România au înregistrat cel mai semnificativ declin din Uniunea Europeană al lucrărilor de construcţii în ianuarie, comparativ cu perioada similară din 2018, arată datele publicate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În ianuarie, lucrările de construcţii au crescut în ritm anual cu 0,7% în UE şi au scăzut cu 0,7% în zona euro. Cel mai important avans anual al lucrărilor de construcţii s-a înregistrat în Ungaria (29,2%), Olanda (5,5%) şi Slovenia (4,3%), cele mai semnificative scăderi fiind în Cehia (minus 13,3%), România (minus 5,1%) şi Germania (minus 3,5%).

Raportat la luna precedentă, lucrările de construcţii au scăzut în ianuarie cu 1,4% în zona euro şi au stagnat în Uniunea Europeană.

Cele mai semnificative scăderi lunare ale lucrărilor de construcţii s-au înregistrat în Franţa (minus 5,4%), Finlanda (minus 2,2%) şi Spania (minus 1,8%), cele mai importante creşteri fiind în Slovenia (10,3%), Ungaria (9,7%).

România a înregistrat în decembrie un declin lunar de 0,5% al lucrărilor de construcţii.

Articolul precedentPrețul petrolului, aproape de maximul anului 2019. Efectul Venezuela
Articolul următorUDMR vine cu 40 de modificări la OUG 114. Ce propune pentru Pilonul II