Guvernul va crește salariul minim, de la 1 iulie, însă va elimina o facilitate care lăsa mai mulți bani în buzunarele angajaților. 

Guvernul plănuiește să majoreze salariul minim pe economie de la 1 iunie 2024, dar la pachet va elimina și o facilitate care le lăsa salariaților mai mulți bani în buzunar, conform unor surse guvernamentale.

La finalul anului trecut, salariul minim a crescut cu 300 de lei și din iunie Guvernul ar vrea să-l majoreze cu încă 400 de lei. PSD ar vrea ca salariul minim să ajungă la 4.100 de lei.

Odată cu creșterea salariului minim, Guvernul va elimina netaxarea celor 200 de lei din salariu. Măsura introdusă de la începutul acestui an prevede că pentru salariații cu salariu sub 4.000 de lei, o parte de 200 de lei din salariu este neimpozabilă și angajații nu plătesc niciun fel de taxe sau contribuții pentru această parte din salariu.

Articolul precedentAu crescut importurile de gaze, în România, în primele luni din 2024, deși este pe plus și producția
Articolul următorAna Maria Păcuraru, interviu-eveniment cu Tucker Carlson, jurnalistul american care l-a „descusut” pe Putin după invazia în Ucraina