Decizia privind eliminarea contribuției de 10 % impusă, de la 1 ianuarie, concediilor medicale, a fost amânată pentru ședința de guvern de săptămâna viitoare. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, care n-a putut preciza dacă scutirea îi vizează doar pe bolnavii de cancer și pe gravide sau pe toți cei care beneficiază de astfel de astfel de concedii.

Mihai Constantin a declarat, după şedinţa de Guvern, că eliminarea taxării cu 10%  a concediilor medicale, s-ar putea întâmple „chiar în viitoarea şedinţă de guvern, responsabil fiind Ministerul Finanţelor pentru această speţă.

Decizia este luată, a fost comunicată în spaţiul public este şi oportună după cum s-a precizat deja şi dacă nu mă înşel următoarea şedinţă de guvern va avea loc vinerea viitoare şi este foarte probabil să avem decizia până atunci”, a precizat oficialul guvernamental.

Întrebat dacă în primă fază vor fi scutiţi doar pacienţii oncologici şi mamele gravide, purtătorul de cuvânt al Guvernul a precizat că ”este posibil, aşadar, ca dincolo de sfera oncologică să fie cuprinse şi alte categorii, dar în clipa aceasta nu ştiu să precizez cu exactitate”.

Articolul precedentCreditul Fermierului, aprobat de Guvern. Dobânda va fi de 1,95% pe an
Articolul următorConsiliul Concurenței a amendat Altex, Flanco, Emag și Samsung România, pentru o înțelegere prin care fixau prețuri mai mari pentru clienți