Conducerea CFR Marfă a desființat cele patru sucursale CFR Marfă, cu data de 1 august. Este vorba de sucursalele Muntenia – Dobrogea, Banat-Oltenia, Transilvania și Moldova.

Operațiune face parte dintr-un plan mai larg de restructurare a funcțiilor de conducere, care a cuprins și trimiterea a 19 lideri sindicali în producție, potrivit declarațiilor făcute de director general al companie, Traian Preoteasa, pentru clubulferoviar.ro. Personalul disponibilizat, aproximativ 25 din 50-60 de oameni, se va întoarce la unitățile de bază, unde vor avea loc în viitor restructurări.

Potrivit directorului CFR, compania ajunsese în situația de a avea un reprezentant sindical la 300 de oameni, de 2-3 ori mai mulți decât în celelalte societăți feroviare.

CFR Marfă, deţinută integral de stat, se află într-o situație financiară dezastruoasă. Compania are pierderi de peste 2,3 miliarde de lei, în condițiile în care și-a redus numărul de angajaţi de la peste 17.000 în 2009 la 5.800 în 2018, potrivit ZF.ro. În plus, societatea a fost silită, prin decizie a Comisiei Europene, să returneze un ajutor de stat în valoare de peste 2,5 miiarde de lei, acordat în 2013, sub forma ștergerii datoriilor istorice, în vederea privatizării.

 

Articolul precedentGuvernul a adoptat majorarea alocațiilor. Ele vor fi DUBLATE în 2022
Articolul următorGuvern: 800 de milioane de euro pentru introducerea gazelor naturale în localităţi urbane şi rurale