Situație incertă în proiectul Ministerului Economiei de a pune în valoare resursele miniere din fosta exploatare Moldomin, Moldova Nouă. Licitația programată pe data de 7 octombrie a fost amânată pentru luna noiembrie deoarece nu s-a prezentat nimeni, scrie Realitatea de Alba.

Surse din cadrul Ministerului Economiei susțin că principalul cumpărător, Cuprumin Abrud, nu s-a prezentat la licitație motivând lipsa de colaborare cu lichidatorul și creditorii Moldomin care nu au venit cu lămuriri concrete legate de situația exactă a fostei exploatări de la Moldova Nouă.

Pentru a se încerca denaturarea situației și pentru a se pierde cu vederea lipsa de implicare a tuturor instituțiilor de stat, cu ajutorul presei, s-a creat un mit legat de presiuni făcute de ministrul economiei pentru semnarea acestui contract. În mod normal Ministerul Economiei prin Niculae Bădălău, ar trebui să ceară lichidatorului să fie menționate și lămurite lucrurile privind preluarea activelor și problemelor de mediu fără a pune în dificultate societatea Cuprumin.

Procedura de licitație urmează să fie reluată în data de 4 noiembrie.

Articolul precedentSamsung, investiții de 11 miliarde de dolari pentru o nouă generaţie de display-uri
Articolul următorEuro a scăzut sub 4,75 lei. Lira sterlină, cel mai slab nivel din ultima lună