Fiat Chrysler nu are încredere în Guvernul de la Paris

Condițiile politice din Franța nu permit, în prezent, încheierea cu succes a unei fuziuni de acest tip„, au anunțat miercuri șefii alianței Fiat Chrysler.

 

Gigantul Fiat Chrysler a anunțat miercuri că și-a retras propunerea de a fuziona cu compania franceză Renault, transmite CNN Money.

Afacerea ar fi remodelat industria auto globală și ar fi întărit cei doi constructori auto să concureze în noua competiție pentru autovehiculele electrice și hibrid.

Compania italo-americană a declarat miercuri că „a devenit clar că condițiile politice din Franța nu permit în prezent ca o astfel de combinație să se desfășoare cu succes”.

La începutul zilei de ieri, Renault anunțase că guvernul francez a cerut consiliului de administrație să amâne votul asupra fuziunii. Statul francez, care deține 15% din Renault, a indicat anterior că va sprijini o fuziune dacă companiile vor proteja locurile de muncă și fabricile auto franceze.

Acordul dintre Fiat Chrysler și Renault ar fi creat cel de-al treilea constructor auto la nivel mondial, după Volkswagen și Toyota. General Motors ar fi coborât pe locul patru în clasamentul global.

Fiat Chrysler deține branduri ca Jeep, Dodge, Alfa Romeo și Maserati.

Cum s-a format fuziunea Fiat Chrysler: Fiat a cumpărat acțiunile Chrysler vândute de guvernul american în 2009, urmare a crizei economice. Cele două companii au fuzionat oficial în 2014.
Articolul precedentPierderi uriașe pentru Complexul Energetic Oltenia
Articolul următorBănci amendate cu 90 milioane de dolari pentru manipularea pieţei valutare