După ce a dat peste cap mediul ecconomic, companii private dar și cele de la stat cerând insistent abrogarea, iată că premierul Dăncilă anunță modificări la OUG 114. Nu se știe ce anume va fi modificat, cert este că vor fi operate modificări esențiale.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni că OUG 114, care impune printre altele așa numita taxă a lăcomiei, va suferi modificări în cursul acestei săptămâni.

Șeful guvernului a precizat că o discuţie finală pe acest subiect va avea loc în coaliţia de guvernare.

“Nimic nu este perfect, totul este perfectibil. Şi putem, dacă vrem, la fiecare lucru putem să găsim argumente şi pro şi argumente contra. Esenţial este să luăm acele măsuri care, acolo unde au fost anumite lucruri care au nemulţumit sau care pot fi făcute mai bine, să avem puterea să modificăm. Nu voi spune acum ceea ce modific. Doar că săptămâna aceasta tot ceea ce avem de modificat sau ceea ce va rămâne de modificat vom avea în vedere şi vom avea o discuţie în coaliţie”, a spus premierul, la finalul Biroului Permanent Naţional al PSD, întrebat dacă OUG 114 este o realizare a programului de guvernare.

Comisia Europeană a decis joi să trimită României o scrisoare de punere în întârziere pentru nepunerea corectă în aplicare a anumitor cerinţe prevăzute de Directiva privind gazele naturale (Directiva 2009/73/CE) şi de Regulamentul privind siguranţa furnizării de gaze (Regulamentul UE 2017/1938), informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Ordonanţa 114 suprataxează companiile din energie şi telecomunicaţii şi impune o taxă nouă pentru bănci.

Articolul precedentEuro s sărit de 4,75 de lei
Articolul următorEfectul Ethiopian Airlins. Acțiunile Boeing au scăzut cu 10%