OUG 114 tinde să devină cea mai contorsionată lege din ultimii ani, cu modificări peste modificări, după ce multe voci au cerut abrogarea totală, iar alții – patronii din construcții, de exemplu – au amenințat că apar probleme majore dacă se renunță la anumite prevederi.

 

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, să Guvernul e dispus să aducă noi modificări la Ordonanţa 114, reafirmând că va da dovadă de flexibilitate.

Premierul a afirmat că au fost făcute modificări la OUG 114 din 2018 „acolo unde lucrurile nu funcţionează bine” şi că ar putea urma alte schimbări.

„Am spus de prima dată că vom da dovadă de flexibilitate pe ordonanţa 114. Pe diferite domenii care au fost incluse în această ordonanţă am făcut modificări acolo unde lucrurile nu funcţionează bine, în urma discuţiilor pe care le-am avut cu partenerii sociali. Suntem deschişi să facem noi modificări în alte domenii”, a afirmat premierul Dăncilă, citată de Agerpres.

Ultimele modificări la OUG 114 au fost făcute în această săptămână, tot prin ordonanță de urgență, și au dus la eliminarea de facto a taxei de 3% din cifra de afaceri ce trebuia plătită de companiile din telecomunicații.

În timp ce șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat și schimbări în sectorul energetic, ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici a lăsat să se înțeleagă cănu e mare grabă în acest sens.

Articolul precedentCodul Fiscal, modificat de 35 de ori în prima jumătate a anului
Articolul următorSalariile bugetarilor cresc și în lunile în care toate salariile scad