Ministrul Muncii a anunțat astăzi care va fi procedura pentru plata veniturilor angajaților care se vor afla în șomaj tehnic: „Angajatorii nu trebuie să plătească din propriile resurse cei 75% din salariul mediu aferenţi şomajului tehnic, urmând ca statul să le deconteze ulterior. Procedura este că se depun aceste documente la începutul lunii aprilie pentru perioada lunii martie afectată, şi se vor primi banii.

Fiecare angajator sau PFA sau alte forme contractuale se prezintă cu o solicitare, urmând să primească banii în cel mai scurt timp”, a declarat Violeta Alexandru, ministrul Muncii, într-o declaraţie de presă la Guvern.

Mai mult, ministrul a exprimat clar posibilitatea ca angajatorii să suplimenteze aceste venituri din fonduri proprii: „Dacă angajatorii au resurse, prevederea le permite acestora ca ei să poată completa până la 75% din salariul persoanei pe care o au încadrată, dacă acest salariu e mai mare decât cuantumul mediu pe ţară. Acest lucru rămâne la latitudinea angajatorului, în funcţie de resursele de care dispune”, a declarat Alexandru.

Articolul precedentTrust Motors oferă 3 autovehicule Peugeot Institutului „Matei Balș”, în urma apelului la solidaritate al Trustului Realitatea
Articolul următorPerspective sumbre pentru evoluțiile macroeconomice de anul acesta