Cutremur la Milan: „Bestia neagră” îi scoate pe chinezi din echipa rossoneri

Sursa foto: sempremilan.com

Proprietarul chinez al lui AC Milan nu reușește să profitabilizeze echipa, iar creditorii americani scot acțiunile la vânzare.

Fondul american de hedging Elliott a lansat o serie de proceduri prin care dobândește putere de decizie la clubul de fotbal italian AC Milan, au declarat pentru Reuters surse apropiate situației.

Fondul este înființat de miliardarul Paul Singer, supranumit „Bestia neagră”.

Elliott a oferit anul finanțare omului de afaceri chinez Li Yonghong, pentru preluarea echipei de la fostul premier italian Silvio Berlusconi, și de asemenea, a acordat fonduri pentru achiziția de jucători și rambursarea datoriilor clubului către bănci.

De asemenea, Elliott a intervenit financiar și în luna mai, când Li nu a reușit să încheie o injecție finală de capital convenită în condițiile contractului de cumpărare.

Dar omul de afaceri chinez nu a reușit să plătească datoriile către americani până vineri, 6 iulie, așa cum prevedea înțelegerea. Atunci fondul și-a instalat proprii manageri la compania înregistrată în Luxemburg care administrează clubul. Practic, americanii au preluat efectiv controlul la echipa rossonerilor.

Într-un ultim pas al procedurii, Elliott ar putea deveni acționar majoritar la AC Milan.

Alte surse familiare cu această chestiune au spus în trecut că fondul de hedging nu este interesat să gestioneze un club de fotbal pe termen lung, dar ar putea încerca să-l vândă în profit, după ce îl va repune pe picioare.

Totuși, Li caută modalități de a plăti datoria către Elliott. El încearcă să aducă alți investitori și urmărește să rămână măcar acționar minoritar.

Milan a terminat campionatul Italiei pe locul 6, poziție care i-ar fi acordat dreptul de a juca în Europa League, dar nu are drept de participare din cauza problemelor financiare.

Pierderea clubului, estimată pentru anul financiar care se încheie în iunie, este de 75 milioane de euro (88 milioane de dolari).

Mai sunt și alți investitori care ar dori să cumpere echipa italiană.

Familia Ricketts, proprietarul echipei de baseball Major League Chicago Cubs și magnatul american de televiziune Rocco Commisso, proprietarul echipei americane de fotbal New York Cosmos, se numără printre cei interesați să obțină un pachet de control la AC Milan.

Elliott Associates a fost la un moment dat cel mai mare acţionar al Fondului Proprietatea (FP), dar în ultimii an si-a redus deţinerea, practic la zero. La 21 noiembrie 2017, Manchester Securities şi Baresford Energy Corporation, prin care Elliott Associates are acţiuni şi GDR-uri FP, raportau că au ajuns la un pachet de 13% din acțiunile FP și 15% din totalul drepturilor de vot. Dar în 2015 dețineau aproximativ 20% din acțiuni și 21% din drepturile de vot.

 

Articolul precedentINS: Cifra de afaceri în industrie a crescut cu 11%, în mai
Articolul următorTesla construiește o fabrică la Shanghai unde va produce 500.000 de vehicule în primii cinci ani

Comments are closed.