Consiliul Concurenţei nu a primit nimic oficial în legătură cu posibila vânzare de acţiuni Telekom România către Orange, dar dacă acest lucru este real „vom ţine legătura foarte aproape de Comisia Europeană”, spune Bogdan Chirițoiu.

 

Consiliul Concurenţei nu a primit nimic oficial în legătură cu posibila vânzare de acţiuni Telekom România către Orange, dar dacă acest lucru este real „vom ţine legătura foarte aproape de Comisia Europeană”, pentru că este o tranzacţie de interes pentru România şi obiectivul nostru este să nu se diminueze concurenţa pe piaţa românească, pentru că suntem foarte mulţumiţi de cum merg lucrurile în momentul de faţă, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

„Nu ştim nimic oficial, nu am primit o înştiinţare oficială, suntem însă parteneri în grupul de lucru de la guvern care discută opţiunile pe care le are statul ca acţionar semnificativ în Telekom. Dacă se concretizează ştirile vehiculate în presă că va fi o tranzacţie sau că Orange-ul este în pole position să preia activitatea de telecomunicaţii a firmei Telekom România din – iarăşi zvonuri – că operaţiunea va fi notificată Comisiei Europene, deci nu în România va fi luată decizia, ci la Bruxelles, din raţiuni legale – tranzacţia îndeplineşte condiţia legală pentru a fi notificată Comisiei Europene şi nu Consiliului Concurenţei din România – deci dacă lucrurile astea se adeveresc oricum noi vom fi consultaţi, vom ţine legătura foarte aproape de Comisia Europeană, pentru că este o tranzacţie de interes pentru România şi obiectivul nostru va fi să nu se diminueze concurenţa pe piaţa românească, pentru că suntem foarte mulţumiţi de cum merg lucrurile în momentul de faţă, pentru că avem patru operatori, se concurează între ei intens, ceea ce a dus la o calitate bună a serviciilor în România şi la preţuri mici şi vrem să ne asigurăm că şi în viitor lucrurile rămân în acest fel”, a explicat el.

Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), Eduard Lovin, a declarat în urmă cu câteva zile pentru Agerpres că Telekom România ar trebui să notifice Consiliul Concurenţei cu privire la intenţia de a vinde pachetul de acţiuni către Orange, iar Comisia Europeană trebuie să-şi dea avizul.

„Telekom România ar trebui să notifice Consiliul Concurenţei cu privire la intenţia de a vinde pachetul de acţiuni deţinut de statul român către Orange. Compania nu este obligată să trimită vreo adresă către ANCOM pe acest subiect, numai dacă era vorba şi despre serviciile mobile. În plus, pentru tranzacţia pe care o are în plan, compania trebuie să primească şi avizul din partea Comisiei Europene”, a spus Lovin.

Potrivit informaţiilor publicate în mass-media, Orange ar dori să achiziţioneze fostul Romtelecom (actualmente Telekom România, n.r.) pentru a-şi completa oferta de servicii de telefonie mobilă cu servicii de comunicaţii fixe (internet fix şi cablu TV), pe modelul Vodafone – UPC.

Telekom România este prezentă pe piaţa românească din anul 2014, după rebrandingul comun al Romtelecom şi Cosmote România. Telekom aparţine Deutsche Telekom, una dintre companiile lider global de telecomunicaţii integrate.

Articolul precedent„Fuziunea dintre Complexul Energetic Oltenia şi Hidroelectrica, o idee naivă”
Articolul următorDanemarca cere interzicerea mașinilor pe benzină și motorină în statele UE. 10 țări o susțin deja