Persoanele care nu au folosit integral sumele virate pe cardul de energie pentru a-și cumpăra lemne de foc au posibilitatea de a retrage cash banii rămași. Facilitatea este posibilă în urma modificarea reglementărilor, prin ordonanță de urgență.

Beneficiarii care, până la data intrării în vigoare a ordonanței (25 ianuarie 2024), nu au utilizat integral sumele de pe cardul de energie, le pot încasa în numerar, până la data de 31 martie, la oficiile poștale, sumele plătite pentru procurarea de lemn de foc.

Acte necesare

  • cardul de energie valabil la data la care se efectuează plata prin servicii de mandat poștal
  • actul de identitate al beneficiarului de sprijin
  • documentul/documentele justificativ/justificative emis/emise până la data de 15 martie 2024 (avizul de însoțire a mărfii, factura, bonuri fiscale, etc)
  • prin care fac dovada că au achiziționat lemn de foc pentru încălzire care este utilizat la locul de consum, prin înscrierea acestuia pe documentele justificative, și dovada achitării acestuia către furnizorul de lemn de foc

În situația în care beneficiarul cardului de energie are alt domiciliu sau altă reședință decât cel/cea care este inscripționat/inscripționată pe cardul de energie.

Articolul precedentAu crescut taxele notariale pentru tranzacțiile imobiliare. Cât vor trebui să scoată din buzunar românii de anul acesta
Articolul următorBombă pe piața mierii de albine. Decizia europeană care schimbă regulile jocului