Una dintre grijile femeilor pe perioada sarcinii implică alegerea perfectă a încălțămintei. Indiferent de model, pantofii purtați de femeile însărcinate trebuie să fie comozi. Pe cât posibil, se recomandă evitarea modelelor cu toc, în special în ultimul trimestru de sarcină, pentru că centrul de greutate se schimbă și picioarele se umflă considerabil.

Din aceste motive, probabil te întrebi cum să alegi încălțămintea când ești însărcinată, ca să se potrivească stilului tău vestimentar și să fie comodă, în funcție de sezon. Iată care sunt criteriile esențiale de care să ții cont la încălțăminte și ce perechi poți să ai în garderobă, pentru ținute versatile și comode.

Încălțămintea de vară pentru gravide

Dacă vara obișnuiai să porți pantofi stiletto sau sandale cu toc amețitor, în timpul sarcinii pot fi o provocare prea mare. Totuși, nu te îngrijora! Optează pentru o pereche de pantofi cu platformă sau pentru încălțăminte cu toc mic, de 3-5 cm, care te ajută să pari mai înaltă.

Pentru că picioarele pot crește cu aproximativ jumătate de număr în timpul sarcinii, în funcție de dietă, de hormoni și de retenția de apă, există numeroase soluții pentru tine, astfel încât mersul pe jos să rămână o plăcere. Poți fi la fel de frumoasă și de elegantă pe timpul verii cu ajutorul unei perechi de sandale fără toc sau cu un toc mic. Încălțămintea pentru vară trebuie să fie ușoară și comodă, cu talpă subțire, să se potrivească la orice ținută. Pentru a evita să te apleci dacă este nevoie să te încalți și să te descalți, alege sandale din material elastic sau fără barete, în care poți introduce piciorul ușor.

La fel de potriviți sunt și balerinii, adecvați în aproape orice context. Achiziționează balerini din pânză sau din piele moale, care să fie comozi și să-ți permită să stai în picioare sau să mergi mai mult pe jos.

Încălțămintea de iarnă pentru gravide

În sezonul de toamnă-iarnă, din colecția de pantofi nu trebuie să lipsească modelele Oxford, care sunt potrivite atât pentru ținute office, de birou, cât și pentru cele casual, cu fuste. Acești pantofi sunt ideali pentru că oferă picioarelor susținerea de care ai nevoie, fără să te incomodeze sau să te strângă. Și pentru sezonul rece, evită încălțămintea cu sistem complicat de prindere.

Din fericire, există și firme de încălțăminte care produc modele speciale pentru femeile însărcinate, ușor de purtat și ajustabile, care sporesc confortul în timp ce mergi.

Găsești o varietate de ghete și cizme pentru anotimpul rece, moderne și confortabile, pe care să le porți în diferite ținute. Alege încălțăminte cu material elastic în partea de sus, deoarece fermoarul se poate rupe atunci când picioarele se umflă. În plus, atunci când probezi încălțămintea, trebuie să te asiguri că nu este prea rigidă sau strânsă pe gleznă.

Criterii pentru alegerea încălțămintei de gravidă

Unul dintre cele mai importante criterii în alegerea încălțămintei de gravidă este talpa. Aceasta trebuie să fie joasă, astfel încât să mergi comod sau să aibă platformă, care să-ți asigure stabilitatea.

Un alt criteriu esențial este calitatea, de aceea este recomandat să alegi încălțăminte din materiale moi, pentru ca tălpile să fie aerisite. Pentru că picioarele se pot umfla în special în ultimele luni de sarcină, alege încălțăminte cu jumătate de număr mai mare și evită sistemele complicate de prindere.

Ține cont de aceste sfaturi și depășește lunile de sarcină fără dureri de picioare! Alege încălțăminte comodă și de calitate, evită să porți des tocuri și compune ținute care să te avantajeze.

Articolul precedentStăpânii banilor din România
Articolul următorAntrenorul de judo Adrian Croitoru, despăgubiri uriașe în instanţă. Cum a reușit să dea o „lovitură” de 100.000 de euro