Căderea Guvernului Dăncilă deschide spectrul unei perioade de instabilitate politică, cu efecte incerte în zona economică.

 

Piața valutară a reacționat ușor în primele ore după anunțul privind trecerea moțiunii de cenzură, iar leul s-a depreciat ușor în fața euro.

După ce BNR a anunțat la ora 13.00 un curs oficial de 4,7498 lei/euro, până la ora 17.00 valoarea monedei euro a urcat la 4,7520 lei/euro pe interbancar.

Mișcările valutare sunt de mică amploare, dat fiind că Executivul PSD a fost perceput de mediul de afaceri ca un factor perturbant, care a luat mai degrabă decizii defavorabile investițiilor.

Totuși, o posibilă prelungire a crizei guvernamentale ar putea crea probleme suplimentare pentru leu, date fiind și dezechilibrele macroeconomice care se adâncesc de la o lună la alta.

La cursul oficial al BNR, moneda naţională s-a apreciat, joi, în raport cu francul elveţian, până la un curs de 4,3427 lei, în scădere cu 0,99 bani (-0,23%) faţă de anunţul anterior, de 4,3526 lei pentru un franc elveţian.

Potrivit BNR, leul a câştigat teren şi în faţa dolarului american, cotaţia anunţată fiind de 4,3074 lei, mai puţin cu 1,78 de bani (-0,41%), comparativ cu valoarea de 4,3252 lei, stabilită miercuri.

Articolul precedentRaport al Inspecției Fiscale DEVASTATOR pentru Fabrica de Arme Cugir
Articolul următor„Opreste tunul pe care vrei sa-l dai”. Ministrul de Finanțe primește un avertisment dur