Taxa pe cifra de afaceri a companiilor din energie, pe care vrea să o introducă Guvernul PSD va fi plătită în final de toţi consumatorii de energie electrică, spun analiștii economici.

Preţul energiei electrice plătit de consumatori creşte cu 6% în urma ordonanţei care impune taxă de 3% pe cifra de afaceri a firmelor din energie, arată calculele economiștilor.

Facturile la energie electrică plătite de consumatorii români vor creşter cu cel puţin 6% dacă Guvernul va introduce taxa de 3% pe cifra de afaceri a tuturor companiilor din energie, potrivit oficialilor Asociaţiei Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER).

Potrivit acestuia, consumatorii vor fi cei care vor suporta, în final, toate aceste taxe, care se vor reflecta în preţul energiei, scrie Economica.net. „Consumatorii vor plăti toate efectele în cascadă, adică şi taxele plătite de producători, şi cele plătite de de furnizori, şi cele plătite de distribuitori şi aşa mai departe, iar impactul în final va fi unul foarte mare, atât pentru consumatorii casnici, cât şi pentru cei industriali. Eu refuz să cred că cineva este atât de absurd încât să îngroape întreaga economie a ţării”, a adăugat el.

Articolul precedentAdministratorii Pilonului II de pensii: Guvernul aruncă ţara în haos, îşi bate joc de oameni
Articolul următorSaxo Bank: Problema nu e ”taxa pe lăcomie”, ci atitudinea ministrului de Finanțe