Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi a fost ales, miercuri, președintele comisiei industrie, cercetare și energie din Parlamentul European, poziție are a fost deținută de Adina Vălean, comisarul european pentru transporturi în comisia von der Leyen, au declarat pentru G4Media.ro surse de la Bruxelles.

Informația a fost confirmată pentru G4Media.ro de europarlamentarul Cristian Bușoi, care este singurul român care deține șefia unui comisii din PE.

Potrivit acestora, Bușoi a fost ales cu 58 de voturi pentru și șase împotrivă.

Comisia pentru industrie, cercetare și energie (ITRE) este una dintre cele mai importante comisii din Parlamentul European, având un cuvânt greu de spus asupra inițiativelor legislative ale Comisiei Europene în cele trei domenii, și mai ales în privința energiei – un domeniu în care UE joacă un rol central.

Dat fiind profilul României în sectorul energetic – un jucător important în regiune, cu resurse și dorința de a deveni un hub regional, dar și competiția regională, controlul acestei comisii de către un europarlamentar român ar putea aduce un mare avantaj competitiv țării noastre.

Cristian Bușoi a fost președintele filialei PNL București, dar a fost schimbat după alegerile europarlamentare, liberalii înregistrând în Capitală unul dintre cele mai slabe rezultate.

 

Articolul precedentAvertisment pentru Orban! „Bugetul pe 2020 ar putea ajunge pe masa CCR!”
Articolul următorROBOR la 6 luni a crescut la cel mai mare nivel din ultimele două luni