Prăbușire spectaculoasă pe piața criptomonedelor. Într-o singură zi, 200 de miliarde de dolari din portofoliile virtuale ale investitorilor s-au „evaporat”. Șocul i-a afecatat și pe investitorii români. În interval de o săptămâna, cotația bitcoin, cea mai tranzacționată criptomonedă, a scăzut cu 10.000 de euro. 

Într-o singură zi, întreaga piață cripto a pierdut circa 200 de miliarde de dolari, potrivit datelor CoinMarketCap, citate de CNBC. Evoluția are legătură cu propunerea președintelui american Joe Biden de majorare a taxelor pentru venituri din piața de capital.

Vineri dimineață, bitcoin pierduse 8% în 24 de ore și a scăzut pentru prima dată, de la începutul lunii martie, sub pragul de 50.000 de dolari. Cea mai mare contracție a suferit-o Ether, peste 12% față de ziua precedentă.

Prăbușirea criptomonedelor a început încă de săptămâna trecută, alimentată de informații privind intenția autorităților americane de a înăspri controlul asupra fluxurilor uriașe de bani virtuali.

Raportat la leu, de exemplu, Bitcoin a scăzut într-o săptămână cu aproximativ 10.000 de euro, de la 252.527 lei/bitcoin la 205.144.

Articolul precedentMașinile electrice, un nou record de vânzări în Uniunea Europeană. Mașinile pe carburanți, tot mai puțin căutate
Articolul următorVIDEO Daniel Dines și UiPath = calea succesului. Povestea celui mai bogat român, primul miliardar din afaceri cu roboți software