Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse anunță că se dă startul celor două programe guvernamentale Student Invest și Family Start, prin care se pot obține credite cu dobânzi și comisioane subvenționate de stat de maximum 75.000 de lei, respectiv 150.000 de lei.

Semnarea convenției dintre Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Ministerul Finanțelor și Fondul Român de Contragarantare face ca cele două programe – Sudent Invest și Family Start – să fie din nou la dispoziția studenților și tinerelor familiilor. 

Astfel, băncile cărora le-au fost repartizate plafoane de garantare disponibile în 2024 pot primi și analiza solicitările potențialilor beneficiari și să acorde de la caz la caz creditele dorite.

Ultimele simulări de la Casa de Pensii pentru recalculare. Trei exemple concrete de pensii majorate după aplicarea noilor norme

”Student Invest și FamilyStart sunt destinate să fie un sprijin financiar pentru studenți sau familii prin acordarea de împrumuturi de maxim 75.000 lei, respectiv maxim 150.000 lei, cu garanții, dobânzi și comisioane aferente creditelor, subvenționate de stat.

Și pentru anul 2024 plafoanele de garantare a celor două programe au fost stabilite la aceeași sumă, respectiv 250 de milioane pentru StudentInvest și 250 de milioane pentru FamilyStart.

De asemenea, pentru acest an s-a stabilit un fond maximal pentru un număr de 5.556 de beneficiari în cazul programului StudentInvest, respectiv 4.375 de beneficiari în cazul programului FamilyStart”, potrivit Ministerului. 

Fiecare bancă va deschide programele de finanțare în cursul lunii martie, în concordanță cu regulile proprii de aplicare ale programului, anunță Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. 

Articolul precedentNebunie pe piața AURULUI. Cotația BNR a atins un nou maxim istoric
Articolul următorCe faci dacă magazinul REFUZĂ ambalajele returnabile cu garanție. Explicațiile ministrului Mediului