Sonda petrol

Coșmarul scumpirilor continuă. Prețul petrolului a atins luni un nou record al ultimilor 8 ani și este posibil să depășească 100 de dolari pe baril din cauza cererii globale tot mai mari.

Vestitorii au obținut profituri pe termen scurt în urma știrilor care sugerau progrese în negocierile nucleare dintre SUA și Iran, dar după corecțiile tehnice s-au reluat noile achiziții, deoarece se așteaptă ca oferta globală să rămână restrânsă”, au explicat analiștii agenției Nomura Securities, citați de Reuters, informează News.ro.

Administrația Joe Biden a restabilit vineri derogările de sancțiuni acordate Iranului pentru a permite proiecte internaționale de cooperare nucleară, în timp ce discuțiile privind acordul nuclear internațional din 2015 intră în ultima linie dreaptă.

Între timp însă, prețul petrolului a înregistrat 7 săptămâni consecutive de creștere, din cauza îngrijorărilor continue legate de întreruperile de aprovizionare alimentate de tulburările politice din rândul marilor producători mondiali.

Articolul precedentȘedință crucială, liberalii cer demiterea ministrului Muncii, Marius Budăi
Articolul următorRecalcularea facturilor, efect neglijabil. Suma medie returnată este de 12-15 lei