Teama de noul coronavirus afectează turismul din Roma, una dintre cele mai populare destinatii din Italia, deși capitala se află departe de focarul de contagiune din nordul țării. Potrivit AFP, peste 50% din rezervările înregistrate până la sfârșitul lunii martie au fost anulate.​

Sentigliano, un ospătar la un restaurant din centrul Romei recunoaște că numărul clienților s-a redus la jumătate. „Sperăm că toată această psihoză, toată această frică va începe să se schimbe, că oamenii vor înțelege că ete o problemă reală, dar că este inutil să te panichezi, să ai o frică exagerată”, a declarat el pentru AFP.

Turismul reprezintă în Italia 13% din PIB, iar anulările rezervărilor nu se produc doar în zonele afectate direct de coronavirus, ci și în celelate. Este cazul Romei unde peste jumătate dintre prenotările până la sfârșitul lui martie au fost anulate.

„În martie, vom putea vedea efectele reale” ale crizei, a explicat Roberto, care lucrează la un magazin de suveniruri.

Sunt însă și turiști care nu și-au schimbat planurile. Franck, un francez care a venit la Roma pentru patru zile cu soția sa, spune că nu se teme în mod special de coronavirus.

„Aveam planificată vizita la Vatican și eram puțin îngrijorați dacă va fi deschis sau nu. Trăim destul de normal”, spune el AFP.

Candela, o studentă din Spania, aflată în Italia în cadrul programului Erasmus nu pare nici ea foarte îngrijorată: „mi se pare doar o gripă.

Articolul precedentGuvernul a planificat, în martie, împrumuturi de 4,4 miliarde de lei
Articolul următorSocietatea Romaero, suspectată de posibile infracțiuni