Contre la distanță între PSD și PNL, pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență, prin intermediul fostului ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea. Criticat de lideri social-democrați pentru modul în care a negociat diverse capitole din PNRR, Ghinea a fost lăudat de liberalul Dan Vîlceanu. Aprecierile liberalului au venit la scurt timp după ce Ghinea l-a atacat pe europarlamentarul PSD Victor Negrescu, pe care l-a acuzat că răspândește fakenews-uri.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a afirmat joi seară că ar fi „ipocrit” dacă ar spune că predecesorul său, Cristian Ghinea, a fost un ministru slab.

„Să ştiţi că nu am cuvinte critice la adresa domnului Ghinea, e un om căruia îi apreciez munca, cel puţin în ceea ce înseamnă PNRR, (…) la nivel european şi ăsta este un lucru cunoscut public, faptul că PNRR-ul românesc este unul dintre cele mai bune, cel puţin dacă luăm în considerare calificativele pe care le-am primit de la responsabilii europeni. Aşa că dacă aş spune acum că domnul Ghinea a fost un ministru slab nu aş face decât să fiu ipocrit şi să spun un lucru care poate fi uşor demontat, cel puţin în ceea ce înseamnă PNRR”, a afirmat Vîlceanu.

Aprecierile ministrului liberal au venit la o zi după ce Cristian Ghinea l-a atacat dur pe europarlamentarul PSD Victor Negrescu, acuzându-l că difuzează știri false despre PNRR.

„Nu se interzice încălzirea cu lemne prin PNRR. Dar, da, lovim în mafia lemnului luată în brațe de PSD. (…) Vom avea și rubrică de combatere a Fake News. (…) Și mă gândesc și la un premiu de genul ”prostul lunii”. Un candidat serios e tipul ăsta de la Bruxelles, care s-a dat expert în PNRR tot anul, numai cu fake news,” a scris Ghinea.

Fostul ministru USR al Fondurilor Europene a fost acuzat, în repetate rânduri, de actualul ministru PSD al Muncii, Marius Budăi, care i-a reproșat că ar fi inclus în PNRR, fără să-i ceară experții europeni, limita de 9,4% din PIB pentru creşterea pensiilor.

Articolul precedentGuvernul României a analizat în primă lectură Ordonanța de Urgență privind reluarea acordării voucherelor de vacanță
Articolul următorMinisterul Agriculturii demarează controale la legume și fructe. Ce se verifică