Consumul, producția și rezervele de energie ale României au scăzut semnificativ în primele șapte luni ale anului, în contextul crizei economice și al restricțiilor impuse, care au afectat marii consumatori industriali. 

În perioada 1 ianuarie – 31 iulie, resursele de energie primară au scăzut cu 13,0%, iar cele de energie electrică cu 4,5%, față de aceeași perioadă a anului precedent, arată datele provizorii prezentate, vineri, de către Comisia Națională de Statistică.

Pe surse de producție, sectoarele termo și hidro au avut cele mai mari scăderi, de 17,3% și, respectiv, 17,4%. În schimb, a crescut producția de energie nucleară cu 1,8%, producția eoliană cu 6,8%, iar energia solară cu mai puțin de 1% față de aceeași perioadă din 2019.

Consumul final de energie electrică în primele șapte luni ale anului a fost de 30321,3 milioane kWh, cu 6,5% mai mic faţă de perioada corespunzătoare a anului 2019; iluminatul public a înregistrat o scădere cu 9,0%, iar consumul populaţiei a crescut cu 3,1%.

Exportul de energie electrică a fost, după primele șapte luni ale anului,  de 2894,8 milioane kWh, cu aproape 18% mai mare, potrivit datelor INS.

Articolul precedentEconomia britanică dă semne de revenire, propulsată de puburi, restaurante și alcool
Articolul următorProiecte importante pentru Vâlcea și România, prezentate mâine de Ludovic Orban în Râmnicu Vâlcea