Lucrările de construcții au crescut cu 6,1%, în primul semestru al acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut. În schimb, sau înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale (10,6%şi la cele de întreţinere şi reparaţii curente (7,6%).

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele şase luni, faţă de perioada similară din 2020, ca serie brută cu 6,1%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,8%, arată datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

„Volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută crescut pe total cu 6,1%. Pe elemente de structură, lucrările de construcţii noi au crescut cu 14%. Scăderi sau înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (10,6%şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (7,6%). Pe obiecte de construcţii, clădirile rezidenţiale au crescut cu 27,7%. Clădirile nerezidenţiale şi construcţiile inginereşti au scăzut cu 0,4%, respectiv cu 0,1%”, arată datele INS.

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,8%creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (+10%). Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 10,2%, respectiv cu 7,9%. Pe obiecte de construcţii, creştere a avut loc la clădirile rezidenţiale (+17,4%). Clădirile nerezidenţiale şi construcţiile inginereştau scăzut cu 1,9%, respectiv cu 0,1%”, indică datele INS.

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 11,4%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (+12,5%), lucrările de reparaţii capitale (+10,4%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+8,5%). Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la lucrările de construcţii inginereşti (+16,2%), clădirile nerezidenţiale (+15%) şi la clădirile rezidenţiale (+1%).

Volumul lucrărilor de construcţii crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2%, creştere înregistrată la lucrările de construcţii noi (+0,7%). Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 3,3%, respectiv cu 2,6%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale (+1,9%) şi la construcţiile inginereşti (+0,5%). Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 9%.

Volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută a crescut pe total cu 10,1%. Pe elemente de structură, creştere sa înregistrat la lucrările de construcţii noi (+20,2%). Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 7,7%, respectiv cu 6,2%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut astfel: clădirile rezidenţiale (+40,4%), clădirile
nerezidenţiale (+3,2%şi la construcţiile inginereşti (+1,5%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 11,1%. Pe elemente de structură lucrările de construcţii noi au crescut cu 21,3%. Scăderi sau înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (5,4%şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (3,5%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut astfel: clădirile rezidenţiale (+39,3%), construcţiile inginereşti (+4,8%şi clădirile nerezidenţiale (+3,6%).

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentCFR Călători suplimentează cu vagoane trenurile spre litoral
Articolul următorPâinea se scumpeşte din nou, producătorii au preferat să exporte 1 milion de tone de cereale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau