Companii rusești, luate în colimator de SUA. Cauza: atacuri cibernetice

Administrația Trump a anunțat, luni, sancțiuni asupra mai multor companii rusești și oameni de afaceri ruși în urma implicării acestora în atacuri cibernetice și a sprijinului acordat serviciilor secrete ruse în alte activități rău-intenționate.

Departamentul Trezoreriei SUA a declarat că impune sancțiuni asupra a cinci firme ruse și trei dintre directorii lor, conform legislației adoptate anul trecut și a unui ordin executiv care vizează pedepsirea activităților de hacking în sistemele informatice din S.U.A. Sancțiunile îngheață orice bunuri pe care aceștia le pot avea în jurisdicțiile din S.U.A. și le interzic americanilor să mai facă afaceri cu ei.

„Statele Unite se angajează într-un efort continuu de combatere a actorilor rău-intenționați care operează la cererea Federației Ruse și a unităților sale militare și de informații pentru a spori capacitățile cibernetice ofensive ale Rusiei”, a declarat secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin.

Trezoreria a completat că sancțiunile vin ca răspuns la o serie de atacuri cibernetice, inclusiv cel de anul trecut, NotPetya, precum și la intruziunile în rețeaua energetică a SUA și în infrastructura rețelei globale. Acesta a mai spus că Rusia luase sub urmărire cabluri submarine care transportă cea mai mare parte a datelor de telecomunicații din lume.

Companiile afectate sunt: Digital Security și filialele sale ERPScan și Embedi, Institutul de Cercetare Științifică Kvant și Divetechnoservices. Cei trei bărbați sancționați sunt Aleksandr Lvovich Tribun, Oleg Sergheievici Chirikov și Vladimir Yakovlevich Kaganskiy, precum și toți cei care lucrează pentru serviciile Divetechnoservices.

Trezoreria a mai declarat că Digital Security a oferit sprijin material și tehnic serviciilor federale de securitate ale Rusiei sau FSB. A adăugat că Divetechnoservices a achiziționat o varietate de echipamente subacvatice și sisteme de scufundări, inclusiv un submarin, pentru agențiile guvernamentale rusești.

Articolul precedentTranzacțiile din energie și utilități au însumat 97 miliarde dolari în T1
Articolul următorO emisiune de titluri de stat numai bună de speculat. Dar cine plătește?

Comments are closed.