Compania franceză Alstom a câștigat, în urma deciziei instanței, licitația pentru furnizarea celor 13 rame de metrou destinate noii Magistrale 5 Eroilor-Râul Doamnei, potrivit clubferoviar.ro.

Curtea de Apel București a respins miercuri contestațiile formulate de companiile CAF (Spania) și asocierea CRRC Qing Sifang Co Ltd. (China) – Astra Vagoane Arad față de decizia de atribuire a contractului către constructorul francez.

Cele două contestații au fost depuse după ce ofertele tehnice ale companiilor au fost refuzate din motive pe care acestea le-au considerat infime.

Licitația câștigată de Alstom prevede achiziția a 13 rame, a unui simulator de instruire a personalului, un kit de mentenanţă a trenuriloer şi serviciile accesorii.

Contractul va include și o opţiune de suplimentare (cu maxim 17 trenuri noi), destinate operării pe Magistrala 5 de metrou, tronson Drumul Taberei – Iancului, Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor.

O serie de clauze, mai puțin prețul, pot fi modificate, la solicitarea Metrorex, formulată în maximum 84 de luni de la semnarea contractului.

Valoarea estimată este de aproximativ 520 de milioane de lei pentru 13 trenuri, respectiv 1,2 miliarde lei pentru 30 trenuri. Termenul de furnizare din contract este de 3 ani și jumătate (42 de luni), iar durata estimată de valabilitate a contractului este de maximum 10 ani si 10 luni (130 de luni).

Articolul precedentNumărul firmelor radiate la nivel naţional a scăzut cu 59,03% în primele opt luni ale anului
Articolul următorBursa de la Tokyo (TSE) a fost oprită pentru întreaga zi, din cauza unei defecţiuni a sistemului