Veniturile grupului eMag au crescut, la nivelul anului 2018, cu 17,5%, până la 4,77 miliarde de lei, potrivit rezultatelor companiei, prezentate miercuri într-o conferinţă de presă.

 

Rezultatele au fost susţinute de extinderea ofertei de produse, de creşterea numărului de clienţi în toată regiunea şi de investiţiile în resursa umană, logistică, tehnologie şi dezvoltare internaţională.

În prezent, eMAG a ajuns la 9,44 milioane de clienţi în regiune, cu 1,868 de milioane mai mulţi faţă de anul anterior. Din acest total, 975.000 au provenit din România.

Potrivit companiei, mai mult de jumătate (52%) din produsele vândute de platforma eMAG provin de la cei 16.350 de selleri listaţi, iar estimările oficialilor platformei arată că, până la finalul anului 2020, numărul sellerilor care vând prin Marketplace va ajunge la 40.000.

Conform Agerpres, valoarea investiţiilor în tehnologia eMag este preconizată să ajungă, în următorii cinci ani, la 150 de milioane de euro.

eMAG este lider regional în industria ecommerce cu operaţiuni în România, Ungaria, Bulgaria şi Polonia.

În ultimii 18 ani, compania a investit în servicii bazate pe tehnologia dezvoltată în România, prin servicii precum deschiderea coletului la livrare, 30 de zile pentru retur, Service Pick up and Retur. Prin intermediul platformei Marketplace, eMAG sprijină antreprenorii din comunităţile în care activează şi îi ajută să îşi dezvolte afacerile.

Articolul precedentAnunț de ultima oră despre vânzarea Prima TV
Articolul următorRabla pentru Electrocasnice – când va fi publicată lista celor admiși în program