Comisia Europeană şi Sanofi-GSK au semnat un contract pentru achiziţia a 300 de milioane de doze dintr-un potenţial vaccin împotriva COVID-19 dezvoltat de gigantul pharma. Este al doilea acord de acest fel încheiat de UE, după cel cu AstraZeneca, a anunţat vineri comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, precizează Agerpres.

În schimbul dreptului de achiziţie a acestor doze, Uniunea Europeană va finanţa parţial dezvoltarea tratamentului. Dacă acesta va trece cu succes etapele testelor clinice, ceea ce Sanofi-GSK estimează că s-ar putea întâmpla anul viitor, dozele vor putea fi cumpărate de statele membre pe o bază proporţională în funcţie de populaţia fiecăreia.

Acest nou contract este încheiat în ziua care este termenul limită dat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) membrilor săi pentru a se alătura schemei COVAX, ce are drept obiectiv susţinerea achiziţionării şi distribuirii dozelor pentru imunizarea împotriva COVID-19 în mod echitabil la nivel global.

Articolul precedentDescărcarea aplicației TikTok, blocată în Statele Unite. Actualii utilizatori nu sunt afectați direct
Articolul următorRomânia și-a dublat importurile de energie electrică în prima jumătate a anului