Comisia economică din Senat va deschide o anchetă privind modul în care Consiliul Concurenţei a închis o investigaţie privind manipularea ROBOR în 2013. 

Un proiect de hotărâre în acest sens a fost adoptat luni, în plenul Senatului, a anunţat chiar iniţiatorul, senatorul ALDE Daniel Zamfir„Am stabilit noi, Comisia economică, să solicităm acest lucru plenului Senatului. Vom face un raport în 60 de zile, raport care va fi la un moment dat prezentat public”, a afirmat Zamfir, citat de Agerpres.

Zamfir susţine că că au existat suspiciuni în legătură cu modul în care a fost închisă investigaţia respectivă.

„Chiar săptămânile trecute, Comisia Europeană a sancţionat opt bănci pentru manipularea indicelui EURIBOR. În 2013 se închidea acea investigaţie, deci, practic, băncile în România erau spălate, ca atare cred că e cazul ca şi la noi să vedem felul în care s-a închis această investigaţie, mai ales că din interiorul Consiliului Concurenţei sunt informaţii cu privire la felul în care s-a închis acea anchetă”, a precizat Zamfir.

Zamfir susţine că vor fi chemaţi la comisie atât preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, cât şi funcţionari ai instituţiei şi persoane din afară.

Senatorul ALDE a mai precizat că audierile vor începe imediat ce va fi votat bugetul de stat.

Pe de altă parte, Biroul permanent a respins, luni, solicitările liderului grupului senatorial PNL, Florin Cîţu, pentru demararea unor anchete parlamentare privind execuţia bugetară pe 2018 şi numirile membrilor Consiliului ASF.

Articolul precedentBNR a majorat prognoza de inflaţie la 3% pentru 2019
Articolul următorRomânii, mai atenţi la gestionarea veniturilor şi cheltuielilor