Furnizorul de servicii de plată PayU a anunţat, marţi, că estimează o creştere a valorii comerţului electronic din România peste valoarea de 4,5 miliarde euro în acest an, în contextul în care, în câţiva ani, comerţul online transfrontalier va reprezenta o treime din toate vânzările de pe internet.

Comerţul electronic este unul dintre sectoarele cu cea mai rapidă creştere, o piaţă care va depăşi 3,5 trilioane de euro până în 2020, potrivit Statista. România nu face excepţie, cu o piaţă care se dezvoltă constant şi urmăreşte rapid tendinţele globale, potrivit PayU.

”PayU estimează că, în acest an, piaţa de e-commerce din România va depăşi 4,5 miliarde de euro. Comercianţii români trebuie să fie la curent cu noile trenduri, comerţul online transfrontalier fiind cel mai important dintre ele. Din experienţa noastră, acesta este modul în care îşi pot mări vânzările până la 50%, iar pieţele emergente care înregistrează cele mai mari creşteri la nivel mondial sunt, cu siguranţă, o destinaţie de luat în calcul”, a declarat Marius Costin, Country Manager PayU România.

În câţiva ani, comerţul online transfrontalier va reprezenta o treime din toate vânzările de pe internet, potrivit PayU. Anul trecut, aproximativ 6 din 10 cumpărători online europeni au achiziţionat produse de pe un site din afara ţării, iar 76% spun că experienţa lor a fost foarte bună. Costin a subliniat că jucătorii mari de pe piaţa de e-commerce îşi extind deja afacerea la nivel internaţional, chiar şi pe piaţa din România, devenind competitori puternici pentru magazinele locale.

”Nu ne putem aştepta decât la o creştere a acestui trend, cu atât mai mult cu cât noile reglementări, cum ar fi eliminarea geoblocării nejustificate din mediul online, vin să susţină această direcţie. Magazinele online din România care şi-au extins deja afacerea în afara graniţelor ţării au înregistrat rezultate foarte bune. PayU este gata să sprijine comercianţii români să atingă această viziune globală, inclusiv prin platforma globală PayU HUB, care garantează accesul la 2,3 miliarde de potenţiali consumatori şi peste 300 de metode de plată”, a adaugat Marius Costin.

Localizarea experienţelor de cumpărare ale clienţilor va face diferenţa între companii, datele recente arătând că 41% dintre consumatori au schimbat brandurile pe care le cumpără din cauza lipsei unei abordări personalizate, iar 50% spun că au făcut-o din cauza „unei experienţe de cumpărare negative”, potrivit unui raport Accenture.

Articolul precedentCriza auto. Ford își închide o fabrică din Franța
Articolul următorA scăzut numărul insolvențelor în ianuarie