Liderii Coaliţiei de guvernare discută, luni, măsuri în domeniul energiei, fiind vorba și de noua schemă de sprijin pentru populaţie, ce ar urma să se aplice de la 1 aprilie. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat că aceasta „nu va fi mai dezavantajoasă decât schema existentă”.

Conform unor surse politice, şedinţa coaliţiei va avea loc la ora 17.00, la Parlament, urmând a se discuta despre măsuri în energie, potrivit news.ro.

„În şedinţa de Guvern vom modifica legea plafonării şi compensării şi vom obliga toţi furnizorii care au întocmit facturile într-un mod eronat (….) să le refacă fără percepere de penalităţi, vom opri orice fel de debranşare pe perioada de aplicare a acestei legi (…) să nu existe cumva un mijloc, să zicem aşa, de presiune al furnizorului să achit o factură eronată sub ameninţarea debranşării”, a declarat ministrul Energiei, la Profit.ro.

Popescu a afirmat că ceea ce s-a întâmplat până în prezent cu facturile de energie electric și gaze dovedește că unii furnizori n-au fost de bună credinţă..

Ministrul a criticat și ANRE pentru lipsa de reacție rapidă, pentru că i-ar fi putut verifica încă din decembrie dacă au aplicaţiile informatice actualizate.

Articolul precedentȘeful ANPC propune sancționarea companiilor de energie cu PROCENTE din cifra de afaceri
Articolul următorIlfov. Circulația pe primul tronson de pe A0 ar putea fi deschisă până la finalul anului