Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a desemnat, ca urmare a contestațiilor depuse  și a deciziilor CNSC și Curții de Apel București, un nou câștigător al licitației pentru construirea lotului 3 al A7 Ploiești – Buzău, între Pietroasele și municipiul Buzău.

Între timp, pe primele două loturi au început lucrările la primul sector din Autostrada Moldovei.

“Un nou câștigător a fost desemnat pentru construcția Lotului 3 (Pietroasele-Municipiul Buzău) al Autostrăzii Ploiești-Buzău (secțiune a A7)! Decizia a fost luată de CNAIR după finalizarea procesului de reevaluare a ofertelor, în conformitate cu dispozițiile CNSC și ale Curții de Apel București. Dacă nu vor exista contestații CNAIR va putea semna contractul pentru execuția lucrărilor cu Asocierea de constructori turci după 10 zile.

Lotul 3 al Autostrăzii Ploiești – Buzău (Pietroasele-Municipiul Buzău) are o lungime de 13,9 km și trebuie finalizat în 20 de luni. Pe acest lot urmează să fie construite inclusiv 8 poduri și un pasaj cu lungimea de 1,26 km. Construcția acestui lot al A7, are o valoare de 1,09 miliarde de lei (fără TVA) și este finanțată prin PNRR”, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

CNAIR a anunțat că, “după finalizarea procesului de reevaluare a ofertelor în conformitate cu dispozițiile Deciziei Civile Intermediare nr. 1454/03.06.2022, Deciziei Civile nr. 1857/11.07.2022, pronunțate de Curtea de Apel București, precum și ale Deciziei CNSC nr. 808/C9/676,677,680/14.04.2022, CNAIR a comunicat rezultatul procedurii de atribuire a contractului «Execuție lucrări Autostrada Ploiești – Buzău, lot 3 Pietroasele – Municipiul Buzău km 49+350 – km 63+250»”, menționând  că ofertantul desemnat câștigător este ASOCIEREA NUROL INŞAAT VE TICARET ANONIM ŞIRKETI (LIDER DE ASOCIERE) – MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S., cu preţul de 1.093.470.823,76 lei fără TVA”.

Perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani.

Lungimea acestui tronson de autostradă este de 13,9 km, si include construcția a 8 poduri și a unui pasaj de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 1260 m.

“Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv, după soluționarea contestaților/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire”, se mai arată în comunicatul CNAIR.

Lucrări în derulare pe primele două loturi din A7

Între Dumbrava și Mizil, dar și între Mizil și Pietroasele, pe singurele loturi ale A7 Autostrada Moldovei aflate pe teritoriul județului Prahova, se lucrează deja.

“Constructorii sunt mobilizați în șantierele loturilor 1 și 2 ale A7 (Dumbrava-Mizil și Mizil-Pietroasele), fiind realizate lucrări pregătitoare și descărcări arheologice în vederea demarării construcției primilor 50 de kilometri ai Autostrăzii Moldovei.

În același timp, se execută lucrări de decopertare, urmate de lucrări la terenul de fundare”, anunțau, la jumătatea lunii octombrie, reprezentanții CNAIR.
Lotul 1, între Dumbrava și Mizil, are o lungime de 21 de kilometri, iar al doilea, până la Pietroasele, este 28,35 km. Lucrările trebuie să fie finalizate în 20 de luni, contractele având o valoare totală de 2,718 miliarde de lei, de asemenea cu finanțare asigurată prin PNRR.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentNicolae Ciucă anunță înlocuirea plafonului de 9,4% din PNRR pentru pensii. DECIZII CRUCIALE luate la Bruxelles
Articolul următorControversa PENSIILOR: procentul real de majorare – Totul depinde de banii de la buget, cine face calculele greșit

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau