Măsura neimpozitării salariului minim s-ar putea aplica tuturor salariaților din România, a anunțat ministrul economiei, Claudiu Năsui. Măsura vizează însă doar diferența care depășește valoarea venitului minim. În acest context, ministrul a ironizat și noul PNLD al PNL, afirmând că dacă sunt bani pentru un astfel de plan, înseamnă că statul poate suporta și golul de încasări provocat de neimpozitarea salariilor mici.

Năsui a afirmat că măsura neimpozitării salariului minim pe economie, susţinută de USR-PLUS în campania electorală, este prevăzută în programul de guvernare și ar reprezenta un impus dat economiei și mediului de afaceri.

„Este un lucru care sare în ochi imediat când te uiţi pe fiscalitatea muncii în ţările din Uniunea Europeană, inclusiv România. Dacă ne uităm pe povara fiscală pe care o pune statul asupra muncii, vedem că în România (…) e deasupra mediei. Dar dacă ne uităm pe salariile mici, vedem unde este ponderea acelei poveri fiscale şi aici suntem lideri, aici suntem cei mai tari”, a declarat Claudiu Năsui, miercuri seară, la un post TV
Întrebat dacă Guvernul își permite să renunţe la veniturile bugetare obținute din impozitarea salariilor minime, Năsui n-a scăpat ocazia să-i ironizeze pe partenerii de la PNL. „Această întrebare trebuie pusă şi la programe mamut de 50 de miliarde de lei” (…) Impactul acestei măsuri făcute eşalonat şi făcută aşa cum am propus-o noi este mai mic decât noul PNDL propus”.
Conform ministrului, aproximativ 1.600.000 de persoane din România muncesc pentru salariul minim.

 

Articolul precedentProducția de energie electrică a crescut mai mult decât consumul, dar a alimentat exportul
Articolul următorVasilescu (BNR): Este DEZMĂȚ pe piața energiei. Chirițoiu (Cons. Concurenței): Avem suspiciunile noastre