Premierul Florin Cîţu susţine că Guvernul are motive să fie „încrezător” în relansarea economiei, după ce în previziunile economice ale Comisiei Europene, publicate joi, estimările privind evoluția economie și PIB-ului au fost revizuite pozitiv. 

„Avem motive să fim încrezători în relansarea economiei româneşti. Premisele există. Sunt confirmate de previziunile economice din iarnă ale Comisiei Europene, publicate astăzi (joi). În cazul României, creşterea Produsului Intern Brut în 2021 este prognozată puţin peste media Uniunii Europene, respectiv la nivelul economiei zonei euro. Estimarea poate fi îmbunătăţită dacă luăm în considerare şi cele peste 30 de miliarde de euro de care vom beneficia prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă”, a scris Cîţu, joi, pe pagina de Facebook.

„Evoluţia în V care a caracterizat economiile europene în perioada pandemică va duce foarte curând şi România pe panta ascendentă, odată cu ridicarea restricţiilor sanitare. Menţinerea politicii fiscale stimulative şi cheltuirea responsabilă şi transparentă a banilor publici sunt sarcini asumate de către Guvern, de aplicarea cărora depinde revenirea economică a României după criza sanitară. Această temă este o bază bună pentru discuţiile pe care le voi avea astăzi şi mâine la Bruxelles cu înalţi oficiali ai Uniunii Europene”, a comentat premierul Cîţu, care se află la Bruxelles, pentru a se întâlni cu liderii celor mai importante instituții ale Uniunii Europene.

Articolul precedentRomânia va beneficia, în următorii doi ani, de un ajutor financiar european de peste 3,8 miliarde de euro
Articolul următorProiectul de buget pentru 2021 a fost publicat – 17,4 miliarde lei pentru Sănătate și 28,5 miliarde de lei la Educație – Cum se împart banii