Ministrul Finanţelor Publice, a anunțat joi seară că pensiile vor crește cu cel mai mare procent aplicat vreodată în România. Procentul exact ar urma să fie anunțat, vineri, după ședința de guvern în care se va adopta ordonanța de urgență care va aduce unele modificări pentru rectificarea bugetară.

”Voi face lucrurile diferit față de precedesorii mei din PSD și voi prezenta toate datele. Această rectificare are în calcul contextul economic global al recesiunii. Vă dau câteva elemente principale despre rectificare. Aşa cum am spus, am de fiecare dată am alocat mai multe resurse şi am cheltuit bani pentru investiţii. Suma de 7 miliarde de lei e cea mai mare sumă cheltuită. (…)

Astăzi vă spunem că da, în România vom creşte pensiile. Din primul moment am spus că vom crește pensiile în 2020. Valoarea puctului de pensie va avea o creștere și va fi cea mai mare pe care a avut-o vreodată. PSD nu a avut niciodată această creștere. În acest context global dificil, am reușit să creștem pensiile. Îl provoc pe domnul Ciolacu să mai găsească o altă țară care face aceste eforturi în plină criză”, a anunțat Florin Cîțu.

”Deficitul bugetar este estimat să crească de la 6,7% la 8,6% din PIB, o majorare de 5 puncte procentuale față de deficitul aprobat. Trei puncte procentuale vin doar din efectul perioadei de criză, potrivit ministrului, care a spus că este normal să scadă veniturile la buget. Cheltuielile suplimentare sunt în jur de două puncte procentuale.

Articolul precedentSchimbări majore pentru românii care lucrează în industria cărnii din Germania
Articolul următorOFICIAL Punctul de pensie crește de la 1 septembrie cu 14%, la 1442 de lei